Translate

maandag 15 april 2013

24 uur non-stop zingen!

Van afgelopen vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur heeft er bij ons in de Protestantse Gemeente te Houten een Liedboekmarathon plaatsgevonden. Op 25 mei komt er een nieuw Liedboek uit en onze gemeente vond het leuk om het oude Liedboek uit te luiden door alle 491 gezangen achter elkaar te zingen. Ook in de uren diep in de nacht waren steeds 10 mensen aan het zingen. Op een dag kwamen Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, alsook de jaarwisseling voorbij. Daarbij werd steeds aandacht gegeven aan de kleuren van het kerkelijk jaar. De kanselkleden werden verwisseld, er stond met Kerst een kerstboom en een kerststal in de kerk, de bloemen werden verwisseld, met Pasen waren er paaseitjes en met Pinksteren werden rode papiertjes in de vorm van een schelp uitgedeeld. Elk uur werd de klok geluid en een nieuwe kaars aangestoken. De sfeer was grandioos, mensen bleven lang meezingen, het werkte verslavend. Mensen gingen even boodschappen doen en kwamen weer terug naar de kerk om nog een uurtje of wat mee te zingen. Jong en oud begeleidden de liederen met muziekinstrumenten. We haalden het dagblad Trouw die een grote foto plaatste en we komen vrijdagmiddag a.s. op tv bij Schepper & CO van de NCRV (vanaf 17.00 uur). De reacties waren superenthousiast. Zelf heb ik in totaal 12 uur meegedaan en natuurlijk foto's genomen. Zie ook www.pghouten.nl 


De start van de marathon


Het vijfde uur begint, de vijfde kaars wordt aangestoken. Epifanie


Stille getuigen van degenen die de hele nacht zijn gebleven.


Solisten begeleiden de gemeentezang!


's Avonds is de kerk goed gevuld voor het laatste uur.


Het is 19.00 uur zaterdag 13 april. De laatste kaars wordt aangestoken! We eindigen na 24 uur zingen op indrukwekkende wijze met nogmaals gezang 44: Dank, dankt nu allen God. En daar was alle reden toe.

2 opmerkingen:

  1. fantastisch Wietske! moet wel een heel speciale sfeer zijn en een enorm samenhorigheidsgevoel creëren zulk evenement! proficiat met jullie prestatie!
    hartelijke groet! Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jee, wat bijzonder! Heerlijk om daaraan mee te doen lijkt me.
    Fijn weekend! Mirthe

    BeantwoordenVerwijderen