Translate

donderdag 25 juli 2013

Workshop macrofotografie

Mijn nieuwe blog liet even op zich wachten. Mijn hond Doedel moest geopereerd worden aan een tumor op haar rug. De tumor (kwaadaardig) is weggehaald, maar ze hoefde niet nabehandeld te worden. Het kan weer terugkomen, maar wanneer en hoe is niet te zeggen. Inmiddels is ze drie jaar geworden en is ze nog net zo lief en aanhankelijk als altijd. Daarna ben ik twee weken in Roemenië geweest en heb daar o.a. foto's van spoorlijnen gemaakt. Daarover later meer. Ik ben de foto's nog aan het bewerken.

Een paar weken geleden heb ik bij Bart Booms, een natuurfotograaf ( www.bartboomsfotografie.nl ) een workshop macrofotografie gedaan op het Landgoed Oostbroek bij Utrecht en dat was leuk en heel leerzaam. Ik vond dit altijd een moeilijk onderwerp, maar door deze workshop leerde ik steeds meer waar ik op moest letten. Geduld is dan belangrijk en daar ben ik niet altijd zo mee behept. De uitdaging om een zweefvliegje in de lucht te fotograferen mislukte dan ook jammerlijk, maar er waren insecten die wel bleven zitten. Zij hadden wel geduld om te poseren!
2 opmerkingen:

 1. hoi Wietske, jouw nieuwe blog ziet er mooi uit! leuk zo'n fotografiecursus, wil ik ook nog wel eens doen. ja, ik ben dus gestopt met mijn 'doorhetoogvan' blog, maaaaaaaaaar..... ik doe nog wel voort met mijn fotografieblog: http://stapjesonderweg.blogspot.be/
  Daar kruipt minder tijd in. Ook volg ik er een heleboel Spaanse fotoblogs, zodat ik mijn Spaans wat kan oefenen, 2 vliegen in 1 klap dus!
  wij zijn deze zomer al met vakantie geweest: 2 weken klimmen in de Andorraanse Pyreneeën, een sportieve vakantie dus. natuurlijk was de hond mee! heel fijn! naar goede traditie hebben we een reisblog bijgehouden: http://blog.travelpod.com/travel-blog/hilde/11/tpod.html
  Echtgenoot Stefaan heeft de tekst verzorgd en ik de foto's.
  Ik zal jouw blog blijven volgen.
  hartelijke groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gelukt! Leuk, weer een nieuwe mogelijkheid erbij. Ja, die beestjes blijven vaak niet lang stilzitten, een hele uitdaging. Hopelijk gaat het met Doedel verder goed nu.
  Lieve groet, Mirthe

  BeantwoordenVerwijderen